پرینورافی
پرینورافی یک روش درمانی است که بانوان می توانند با انجام آن زیبایی و جوانی اندام تناسلی خود را بدست بیاورند. با افزایش سن و با کاهش تولید پروتئین کلاژن، اندام های بدن به مرور ضعیف تر میشوند و همین امر می تواند بر روی عملکرد بدنی(سطوح مخاطی) افراد تاثیر بگذارد. یکی از سطوح مخاطی بدن ناحیه تناسلی می باشد که نقش مهمی بر روی کیفیت زندگی افراد دارد. این عمل یا دیگر عمل های جراحی زیبایی می تواند یک روش درمانی برای چنین عارضه هایی باشد. پرینورافی مانند دیگر عمل های جراحی زیبایی واژن به جوانسازی، ترمیم و بازسازی واژن می پردازد.
پرینورافی چیست؟
پرینه ناحیه بین واژن و مقعد می باشد که بانوان برای برطرف کردن آسیب های ناحیه تناسلی ناشی از زایمان، آسیب های تروماتیک یا روند طبیعی پیری، تحت عمل پرینورافی قرار می گیرند. این نوع درمان برای سلامت و بهبود ظاهر دهانه واژن کاربرد دارد به طوری که منتهی به جوانسازی و تنگ شدن واژن می گردد. همچنین این جراحی می تواند برای بهبود عملکرد جنسی و افزایش کیفیت زندگی انجام شود تا بانوان اعتماد بنفس گذشته خود را مجدد تجربه کنند. پرینورافی که به عنوان پرینوپلاستی نیز شناخته می شود، شامل ترمیم عضلاتی است که دهانه واژن را تشکیل می دهند.
همانطور که گفته شد پرینورافی یکی از روش های تنگ کردن واژن محسوب می شود. عمل جراحی پرینورافی جهت رفع پرینه واژن که در اثر گشادی آن رخ داده است، انجام می شود. این عمل به گونه ای شکل و ظاهر بافت پرینه واژن را تغییر می دهد که به شکل سابق خود یعنی قبل از بارداری بر گردد. همچنین به صورت ترکیبی همراه با واژینوپلاستی یا به صورت جدا انجام شود.
یکی دیگر از دلایل انجام پرینورافی ترمیم کف لگن برای درمان ضعف دیواره های واژن می باشد که این عارضه باعث برآمدگی رحم، مثانه یا رکتوم (عضوی که در انتهای روده بزرگ قرار دارد)به داخل واژن می شود. بانوان می توانند مطمئن باشند که پرینوپلاستی بر توانایی باردار شدن آنها تاثیر نمی گذارد و با افزایش خطر عوارض در دوران بارداری همراه نیست.
مراحل عمل جراحی پرینورافی
در ابتدای این عمل، متخصص بیهوشی بیمار را از حالت هوشیاری خارج می کند و یا بی حسی موضعی تزریق می کند. انجام هر یک از این دو روش بنا بر نظر متخصص جراحی زیبایی زنان، انتخاب بیمار و یا شرایط جسمی بیمار می باشد که تعیین کننده نوع استفاده از این روش ها می باشد. در مرحله بعد با ایجاد برش ها، جداره واژن را به یکدیگر نزدیک و وصل می کنند تا بافت پرینه واژن ترمیم شود.
نکته قابل ذکر این است که این عمل در لایه های بیرونی اندام تناسلی خانم ها انجام می شود و فقط ۲_۳ سانت به عمق واژن نفوذ پیدا می کند. در نتیجه جراحی پرینورافی به کاهش حجم دهانه رحم می انجامد.
پرینورافی با لیزر
یکی دیگر از روش های تاثیر گذار عمل پرینورافی،استفاده از لیزر برای درمان این عارضه است. لیزر درمانی در مواقعی که پارگی شدتی زیادی نداشته باشد می توان با تشخیص متخصص جراحی زیبایی زنان، پرینورافی با لیزر را انجام داد. لیزر درمانی روشی کم خطر می باشد که بدون درد و عارضه ای انجام می شود.
دکتر نشمیل امجدی پور متخصص جراحی های زیبایی زنان و زایمان با سال ها تجربه در خدمت مراجعین محترم هستند. شما می توانید جهت مشاوره و ویزیت حضوری با شماره های داخل سایت با مطب ایشان ارتباط برقرار کنید.
کاندیدای مناسب پرینورافی
بانوانی که به پرینورافی نیاز دارند اغلب در یک یا چند دسته از دسته های زیر قرار می گیرند:
- ضعف پرینه با باز شدن دهانه واژن
- مشکل در دفع مدفوع
- افتادگی اندام لگن
- عفونت های مکرر واژن، از جمله برفک(یک نوع عفونت قارچی است)
- درد و ناراحتی در هنگام رابطه جنسی
- حساسیت هنگام لمس پرینه
- بافت دردناک اسکار( بافتی است که بعد از آسیب به پوست، جایگزین میشود)
- ضعف پرینه با باز شدن دهانه واژن
بانوانی که برای این نوع جراحی زیبایی مناسب نیستند:
- زنانی که باردار هستند
- عفونت واژن فعال داشته باشند
- تغییرات پیش سرطانی یا سرطانی دارند که نیاز به بررسی و درمان بیشتر دارد
- دچار اختلالات انعقادی شدید هستند
اقدامات قبل از عمل جراحی پرینورافی
قبل از انجام عمل جراحی پرینورافی، یک سری اقدامات باید صورت گیرد تا فرد بهترین شرایط را برای عمل داشته باشد. این اقدامات شامل ملاقات با پزشک جراح، انجام آزمایشات پیش جراحی، مشاوره درباره عمل و آماده سازی بدن برای عمل جراحی است. در ملاقات اول با پزشک جراح، تمام جزئیات عمل و روش های مختلف توضیح داده میشود تا شما دید کلی نسبت به انجام این عمل داشته باشید. سپس، آزمایشاتی مانند آزمایش خون و ادرار، اکوکاردیوگرافی و رادیوگرافی قفسه سینه انجام می شود تا تمامی مشکلات در بدن شناسایی شود و عمل پرینورافی به خوبی صورت گیرد. در نهایت، فرد باید آماده سازی هایی مانند رعایت رژیم غذایی را انجام دهد تا بدن بهترین حالت را برای عمل جراحی داشته باشد.
بهبودی بعد از پرینورافی
پرینورافی یک عمل سرپایی است که به این معنی است که بیماران می توانند بعداً در همان روز به خانه بروند تا در آسایش خانه خود بهبود یابند. در چند روز اول پس از عمل، احساس ناراحتی موضعی و احساس تورم و سوزش در ناحیه جراحی طبیعی است. مسکن هایی که توسط پزشک برای شما تجویز می شود می توانند علائم درد را به راحتی کنترل کنند. تقریباً به مدت ۷ تا ۱۰ روز پس از پرینورافی، پرینه ممکن است متورم به نظر برسد، اگرچه پوست معمولاً بدون هیچ گونه عارضهای بدون جای زخم قابل توجه بهبود مییابد. برای اطمینان از بهبودی مناسب و به حداقل رساندن خطر زخم، بیماران باید تا شش هفته پس از عمل از داشتن رابطه جنسی خودداری کنند.
مراقبت های بعد از عمل جراحی پرینورافی
- تا ۴۸ ساعت استحمام نکنید
- به مدت ۴ هفته از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید
- از برداشتن بارهای سنگین و وارد کردن فشار به بدن، خودداری کنید
- پس از عمل جراحی داروهای تجویز شده توسط پزشک را به طور مرتب و طبق دستور مصرف کنید
- خوب استراحت کنید، اما از فعالیت های بدنی معمولی غافل نشوید
- ناحیه اندام تناسلی تان را با ماده شوینده دارای ph نشویید
- به طور روزانه لباس زیر های خود را تعویض کنید
- تا یک ماه از انجام تمرینات ورزشی خودداری کنید تا بهبودی حاصل شود
- جای زخم خود را چک کنید و پانسمان خود را تعویض کنید
هزینه عمل پرینورافی
عمل جراحی پرینورافی مشابه دیگر عمل های زیبایی می باشد و به همین دلیل عوامل مختلفی در محاسبه هزینه های این عمل جراحی دخیل هستند که این عوامل شامل: روش انجام جراحی زیبایی، نوع بیمارستان، هزینه داروی بیهوشی، میزان تخصص و شهرت متخصص جراح، تجهیزات و لوازم مورد مصرفی و … در میزان هزینه های این نوع عمل جراحی زیبایی نقش به سزایی دارند. لذا به هیچ عنوان نمی توان هزینه دقیقی را قبل از معاینه و بررسی های لازم مشخص نمود.
نتیجه گیری
بانوانی که به زیبایی اندام تناسلی خود اهمیت میدهند میتوانند از جراحی پرینورافی برای به دست آوردن اندام دلخواه خود استفاده کنند. همچنین ما برای آگاه سازی شما در رابطه با این عمل، تمامی نکات مهم جراحی پرینورافی را در این مطلب بازگو کردیم.